niedziela, 9 grudnia 2012

Czekoladowe ciasto jogurtowe

Przepis ten dostałam od koleżanki, która jest na diecie Dukana.




  • 4 jajka
  • jogurt naturalny 0% ( ja dodałam jednoprocentowy)
  • 3 łyżki otrąb owsianych 
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (zamiast skrobi kukurydzianej dodałam 1 pudding czekoladowy z Lidla)
  • 2  łyżki kakao odtłuszczonego (dodałam 1 łyżkę)
  • 25 tbl rozgniecionego słodzika (słodzik zastąpiłam 4 łyżkami cukru trzcinowego)
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia 
  • aromat rumowy 


Wszystkie składniki wymieszać, piec 30 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu wyjąć z foremki.







Ciasto jest bardzo proste, nawet nie trzeba miksera, wystarczy trzepaczka!





3 komentarze: