niedziela, 28 kwietnia 2013

Makaronowa patelnia curry



Składniki:


  • 50 gram błyskawicznego makaronu chow mein 
  • mała pierś z kurczaka, około 100 gram
  • 1 marchew
  • pół cebuli
  • kawałek selera
  • kawałek papryki czerwonej
  • kawałek pora
  • łyżeczka curry
  • łyżka oleju rzepakowego (lub dowolny tłuszcz)
  • sól i pieprz


Marchew, seler i cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej, przesmażamy od czasu do czasu mieszając.
W między czasie kroimy pierś w paseczki i dodajemy do warzyw wraz z łyżeczką curry. Kroimy paprykę w paseczki a pora w półkrążki, dodajemy do mięsa i warzyw, solimy i pieprzymy do smaku. Przesmażamy całość około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Całość zalewamy wodą (mniej więcej 1 szklanka). Kiedy woda się zagotuje dodajemy suchy makaron, czekamy aż "wypije" wodę.
W razie potrzeby można dolać jeszcze wody.
Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń