środa, 6 lutego 2013

Tortilla w pekince


Składniki na dwie tortille:

  • 4 liście kapusty pekińskiej średniej wielkości lub dwa duże
  • pierś z kurczaka 
  • mała marchew 
  • 6 plastrów ogórka zielonego
  • ćwiartka czerwonej papryki
  • 2 rzodkiewki
  • łyżka przyprawy do gyrosa
  • łyżka serka homogenizowanego odtłuszczonego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oliwy


Liście kapusty myjemy i suszymy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodajemy przyprawę do gyrosa i wszystko podsmażamy.
Paprykę i rzodkiewkę kroimy w kostkę, marchew paski, plastry ogórka na połówki.


W miseczce mieszamy serek z jogurtem, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, mieszamy.

Na dwa liście nakładamy połowę warzyw, mięsa i łyżkę sosu i zawijamy jak placek tortilli najlepiej w folię aluminiową, czynność powtarzamy z resztą składników.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz