Pizzę robiłam drugi raz ( w tym tygodniu, taka dobra!)
Składniki na spód:
- 200g twarogu niskotłuszczowego
- 4 łyżki otrębów owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 0.5 płaskiej łyżeczki sody
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, rozbijając grudki twarogu. Masę przekładamy do silikonowej formy i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.
Używam otrąb różnych, po dwie łyżki. Razem 6 jak w przepisie.
Sos pomidorowy/przecier można zastąpić pomidorami z puszki.
Pomidory w kawałkach bez skórki wlewam do rondla, przesmażam, dodaję bazylię. Świeżą siekam i mrożę, dzięki temu mam zawsze świeżą :) Dodaję również wyciśniętego czosnku (ilość dowolna, co kto lubi) oraz sól i pieprz.
Pizza jest pyszna! Nawet Mężowi smakowała ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz