Składniki:
Spód
- 9 łyżek otrąb owsianych - ja zmieliłam
- 3 jajka
- 3 łyżki kakao
- 12 tabletek roztartego słodzika/ lub cukier/ lub syrop z agawy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki gęstego jogurtu
Do suchych składników dodać jogurt i jajka
Wymieszać na puszystą masę
Piec 15 minut w 180 stopniach
Masa serowa
- kilogram serka Emilka 0% (2 opakowania)
- jeden pudding waniliowy
- 5 całych jaj
- 21 tabletek roztartego słodzika/ lub cukier/ lub syrop z agawy
- aromat pomarańczowy (może być inny)
Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę i wylać na wcześniej upieczony spód.
Całość włożyć do piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach.
Gotowy sernik dekorujemy polewą [klik]
Smacznego :)
Jeśli masa serowa nam zostanie, można ją wlać do foremek muffinowych i upiec (180 stopni, około 20-25 minut).
Wyjdą małe pyszne serniczki!
Witam. Bardzo proszę o informację, czy masę serową wylewamy na ostudzony czy jeszcze ciepły upieczony spód?
OdpowiedzUsuńWitam :) Ja wylewam na wystudzony. Smacznego ;)
UsuńWitam,
OdpowiedzUsuńJakiego rozmiaru blaszki użyła Pani do sernika?
Pozdrawiam
Piekłam w silikonowej formie o średnicy 22 cm. Standardowa, czyli 24 centymetrowa, również będzie dobra :)
Usuń