niedziela, 6 stycznia 2013

Sernik z polewą Dukan




Składniki:


Spód


  • 9 łyżek otrąb owsianych - ja zmieliłam 
  • 3 jajka 
  • 3 łyżki kakao 
  • 12 tabletek roztartego słodzika/ lub cukier/ lub syrop z agawy 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 3 łyżki gęstego jogurtu 


Do suchych składników dodać jogurt i jajka


Wymieszać na puszystą masę


Piec 15 minut w 180 stopniach


Masa serowa

  • kilogram serka Emilka 0% (2 opakowania)
  • jeden pudding waniliowy 
  • 5 całych jaj 
  • 21 tabletek roztartego słodzika/ lub cukier/ lub syrop z agawy
  • aromat pomarańczowy (może być inny)



Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę i wylać na wcześniej upieczony spód.
Całość włożyć do piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach.


Gotowy sernik dekorujemy polewą [klik] 



Smacznego :)



Jeśli masa serowa nam zostanie, można ją wlać do foremek muffinowych i upiec (180 stopni, około 20-25 minut).



Wyjdą małe pyszne serniczki!






4 komentarze:

  1. Witam. Bardzo proszę o informację, czy masę serową wylewamy na ostudzony czy jeszcze ciepły upieczony spód?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :) Ja wylewam na wystudzony. Smacznego ;)

      Usuń
  2. Witam,

    Jakiego rozmiaru blaszki użyła Pani do sernika?

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piekłam w silikonowej formie o średnicy 22 cm. Standardowa, czyli 24 centymetrowa, również będzie dobra :)

      Usuń