sobota, 23 lutego 2013

Hamburger na diecie? Tak!



Składniki:

Na burgery

  • 150 gram mielonego mięsa z indyka
  • pół rozkłóconego widelcem jajka
  • 3 łyżeczki siemienia lnianego
  • 3 łyżeczki otrąb (ja dałam owsiane)
  • pół łyżeczki tymianku
  • pół łyżeczki rozmarynu
  • pieprz i sół do smaku
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i formujemy kotlety. 




Smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu, na małym ogniu.



Dodatki:
  • 2 bułki grahamki (lub np. pełnoziarniste)
  • liść sałaty
  • 2 cieniutkie plastry sera (np. z Biedronki)
  • 2 plastry pomidora
  • 2 krążki cebuli
  • po 2 plasterki ogórka konserwowego lub kiszonego
  • lub zupełnie inne ulubione świeże warzywa




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz