czwartek, 21 marca 2013

Kotlety z mrożonki


Składniki:

  • Zupa kalafiorowa z koperkiem (750 gram) Mroźna Kraina (z Biedronki)
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 jajko
  • 100 gram kaszy manny (ok. pół kubka)
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy




Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Mrożonkę wrzucamy do gotującej się osolonej wody na 5 minut.
Warzywa odcedzamy i studzimy.



Ziemniaki i warzywa przekładamy do dużej miski, dodajemy kaszę, jajko, sól i pieprz.
Całość ugniatamy na niedokładne pure. Formujemy kotlety i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.






 Z tych proporcji wyszło 11 średnich kotletów.
Smakują na ciepło i na zimno ;)

Inspiracja: Moje smaki życia

1 komentarz:

  1. hih a co tam , bardzo ładnie wygląda :)
    śliczny blog taki ciekawy , 1 słowem będę wpadać częściej :)
    jamniczka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń