czwartek, 14 marca 2013

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami



Składniki:


  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka (u mnie 1,5%)
  • 6 pomidorków cherry
  • garść szpinaku
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • świeża bazylia
  • sól 
  • pieprz
  • łyżeczka oleju rzepakowego


Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulkę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażamy.
Dodajemy pomidorki oraz szpinak, przesmażamy aż ze szpinaku zejdzie woda.
W miseczce mieszamy trzepaczką jajka z mlekiem, pieprzem i solą, zalewamy warzywa.
Kiedy jajka się zetną i omlet będzie "luźny", można podawać :) Całość posypujemy posiekaną bazylią.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz