Przepis z książki:
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 2 łyżki stołowe ostrej musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pół posiekanego ząbka czosnku
- 250 ml gorącej wody
- 1 kostka bulionowa o niskiej zawartości
- tłuszczu
- 50 ml chudego mleka
- 1 łyżeczka maizeny (skrobi kukurydzianej)
Filety z kurczaka pokroić na duże kawałki i włożyć do salaterki. W osobnej misce wymieszać musztardę z
sokiem z cytryny, czosnkiem i bulionem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Odlać jedną czwartą
marynaty. Pozostałą marynatą zalać kurczaka, dobrze wymieszać i odstawić na a godziny do lodówki. Po
czym czasie nabić kawałki kurczaka na patyki do szaszłyków i piec 15 minut w gorącym piekarniku.
Pozostałą marynatę wlać do rondelka, dodać mleko wymieszane z maizeną. Podgrzewać, aż sos zgęstnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz