Trochę jednak go zmodyfikowałam.
Składniki:
- 280 gr płatków owsianych (nie mielonych)
- 190 gr mąki pszennej pełnoziarnistej
- 3 jajka
- 50 gr cukru (ja użyłam brązowego)
- 2,5 kopiastych łyżek masła orzechowego (ja użyłam odtłuszczonego Felix)
- 100 ml mleka (ja użyłam 1,5%)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- ewentualnie dowolne bakalie
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i zmieszałam.
Ciasto powinno być gęste.
Jeśli chcecie, dodajcie ulubionych bakalii.
Podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam 3 łyżki wiórek kokosowych a do drugiej dwie garstki suszonej żurawiny.
Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni. Na blachę położyłam papier do pieczenia i formowałam ciasteczka.
Uwaga, ciasteczka trochę urosną :)
Piekłam je 15 minut, na ostatnie 5 minut przewróciłam je na drugą stronę.
Z tych proporcji wyszło mi 15 dużych ciastek.
Ciastka są smaczne i syte. Wskazana szklanka mleka :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz