- 4 jajka
- jogurt naturalny 0% ( ja dodałam jednoprocentowy)
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej (zamiast skrobi kukurydzianej dodałam 1 pudding czekoladowy z Lidla)
- 2 łyżki kakao odtłuszczonego (dodałam 1 łyżkę)
- 25 tbl rozgniecionego słodzika (słodzik zastąpiłam 4 łyżkami cukru trzcinowego)
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- aromat rumowy
Wszystkie składniki wymieszać, piec 30 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu wyjąć z foremki.
Ciasto jest bardzo proste, nawet nie trzeba miksera, wystarczy trzepaczka!
właśnie się piecze:)...ciekawe jak wyjdzie...
OdpowiedzUsuńa ile tego jogurtu? :)
OdpowiedzUsuń1 mały :)
Usuń