Ale przy odchudzaniu mięso przy fasoli może być zbędne, ponieważ fasola zawiera mnóstwo białka.
Ja miałam ochotę na tę potrawę, więc zrobiłam dziś taką "na niby".
Składniki:
- 2 puszki białej fasoli
- marchew
- korzeń pietruszki
- seler
- pomidory w proszku ( nie są konieczne )
- przecier pomidorowy
- kostka bulionowa na wędzonce
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- woda lub wywar warzywny (ok. 1,2 l )
Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w półplastry/paski/kostkę. Wrzucamy do garnka z łyżką oliwy z oliwek, podsmażamy.
Warzywa zalewamy wodą/wywarem i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Dodajemy pomidory w proszku, ok. 2 łyżki oraz kostkę na wędzonce ( w zależności od upodobań smakowych można dodać 2 szt).
Fasolkę odcedzamy i dodajemy do warzyw. Gotujemy ok 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy oraz pieprz i sól. Zostawiamy na ogniu jeszcze 5 min. od czasu do czasu mieszając.
Potrawy nie trzeba niczym zagęszczać :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz