Składniki:
- 500 gram mięsa mielonego drobiowego
- 6-7 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko
- słodka papryka
- tymianek
- rozmaryn
- czosnek
- zioła do drobiu
- cebula, ja dodałam suszonej
- pieprz i sól
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (zamiast bułki tartej)
Do mięsa wbijamy jajko i dodajemy przyprawy oraz zioła w ulubionych ilościach. Dokładnie mieszamy.Dodajemy siemię lniane.
Jajka na twardo oklejamy mięsną masą i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekamy w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni bez tłuszczu.
Klopsy wyjmujemy z piekarnika i zalewamy sosem pomidorowym.
Posypujemy startym żółtym serem, lub serem piórko.
Zapiekamy całość 20 - 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz