Składniki:
- 500 gram naturalnego sera homogenizowanego, np. Emilki bez tłuszczu
- 3 białka z jajek
- 3 całe jajka
- 2 łyżki słodziku / ja użyłam brązowego cukru
- 2 łyżki kakao
- 5 kropli aromatu waniliowego
- 3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
- 2 łyżki chudego mleka
- łyżka proszku do pieczenia
- łyżka skrobi kukurydzianej
- szczypta soli
Białka ubić ze szczyptą soli, na sztywno. W osobnej misce mieszamy jajka ze słodzikiem/cukrem, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. W małej miseczce mieszamy kakao, mleko w proszku i zwykłe, aromat, proszek do pieczenia i skrobię, dokładnie mieszamy i dodajemy do masy serowej, całość mieszamy. Dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy do silikonowej foremki, lub do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny.
Po upieczeniu zostawiamy na kilka minut w wyłączonym piekarniku, z foremki wyjmujemy po wystudzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz