sobota, 2 lutego 2013

Najeżone ziemniaki





Składniki:

  • 8 równych ziemniaków
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka 
  • ok 2 łyżki oliwy



Ziemniaki w mundurkach gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, po czym odcedzamy i czekamy aż przestygną.
Cienkim nożem robimy nacięcia do około połowy grubości ziemniaka.


Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy ich wierzch oliwą i posypujemy przyprawami.



Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut.



Porcja 2 sztuki zawiera:

2 komentarze:

  1. Do tego twarożek z czosnkiem - mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda niesamowicie smacznie. Zrobię w tygodniu na kolację

    OdpowiedzUsuń