Składniki na dwie tortille:
- 4 liście kapusty pekińskiej średniej wielkości lub dwa duże
- pierś z kurczaka
- mała marchew
- 6 plastrów ogórka zielonego
- ćwiartka czerwonej papryki
- 2 rzodkiewki
- łyżka przyprawy do gyrosa
- łyżka serka homogenizowanego odtłuszczonego
- łyżka jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- łyżeczka oliwy
Liście kapusty myjemy i suszymy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodajemy przyprawę do gyrosa i wszystko podsmażamy.
Paprykę i rzodkiewkę kroimy w kostkę, marchew paski, plastry ogórka na połówki.
W miseczce mieszamy serek z jogurtem, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, mieszamy.
Na dwa liście nakładamy połowę warzyw, mięsa i łyżkę sosu i zawijamy jak placek tortilli najlepiej w folię aluminiową, czynność powtarzamy z resztą składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz